Power Storage zakelijk

Theuws Power Storage voor de zakelijke markt.

Nederland moet in 2030 energieneutraal zijn. Huishoudens en bedrijven ruilen massaal fossiele brandstoffen in voor elektriciteit. Met als gevolg dat er netcongestie (file) op het elektriciteitsnetwerk ontstaat . De energierekeningen zijn voor de meeste bedrijven een aanzienlijke kostenpost. Binnen de energietransitie is dit een zorgelijke situatie. De vraag naar mogelijkheden voor lokale opslag nemen sterk toe.

Direct offerte aanvragen

Energieopslag als oplossing

De hoge energieprijzen en netcapaciteit zet verdienmodellen onder druk. Om de CO2-uitstoot terug te brengen zijn meer duurzame energiebronnen en opslagsystemen nodig. Theuws Power Storage helpt u meer energie lokaal te produceren en te gebruiken. Zo kunt u:

  • Piekbelastingen opvangen (peak shaving); gedurende een dag zijn er momenten dat er meer stroom wordt verbruikt. Bijvoorbeeld door het gebruik van machines.
  • Bij schommelingen in het net snel maar kortstondig aanleveren van stroom
    op vraag van de netbeheerder.
  • Noodvoorziening bij stroomstoringen.
  • Opslagcapaciteit beschikbaar stellen voor de netbeheerder zodat overtollige energie van het net in uw batterij kan vloeien en op deze manier het fileprobleem op het net verminderd wordt.


Het Theuws Power Storage systeem

Gebouwen en installaties verduurzamen is een thema waar we enthousiast onze schouders onderzetten. We denken dan ook graag met u mee over installaties waarbij u schone energie zelf kunt opwekken en opslaan. Het Theuws Power Storage-systeem is ontwikkeld voor klein- en grootschalige energieopslag. Door de modulaire opbouw bieden wij voor elke (nieuwe) situatie een passende oplossing.

Onze werkwijze

Als eerste vragen wij u wat het doel is om een energieopslagsysteem te laten installeren. Daarna wordt uw profiel (vermogens- en gebruikers-analyse) bepaald om vervolgens te bepalen wat de totale capaciteit van uw energieopslag zou moeten zijn, in relatie tot uw huidige aansluiting en eventuele opwekking van uw zonnepanelen. Tot slot zullen we samen met u de locatie van het opslagsysteem aanwijzen, hierbij rekening houdend met de (brand) veiligheid, geluid, kabellengtes enz. Tevens kunnen wij u adviseren met de fiscale voordelen via de EIA- of MIA-regeling.

Bij een opslagcapaciteit van > 200kW laten we een business-case maken om te kijken of het rendabel is om actief te zijn op de energiemarkt. Dat doen we met een partner die borg staat voor de gehele ontzorging van uw energiezakenKopen of huren

De aanschaf van een accu vraagt om een investering. Afhankelijk van uw situatie kunt u dit zelf doen of door ons laten verzorgen. Wanneer u bij Theuws Power Storage een accu huurt regelen wij naast de financiering ook het beheer en onderhoud voor u. Zo kunt u investeringsvrij gebruikmaken van de vele voordelen van energieopslag.